De fem vanligaste orsakerna till att växter dör

De fem vanligaste orsakerna till att växter dör

Om du inte är född med gröna tummar har du antagligen upplevt hur svårt det kan vara att ta hand om en växt. En inomhusväxt försvinner långsamt och i tystnad om du försummar den för länge. Eftersom växter inte kan prata (och eftersom de flesta gillar att ha växter hemma) måste vi antingen bli skickliga or använda produkter som hjälper oss med växtskötsel.

Här är de 5 vanligaste sätten att döda växter:

 1. Vattna för mycket.
  Ja, det här är vanligare än att vattna för lite. Vattna för mycket "drunknar" rötterna. Detta främjar tillväxt av bakterier som leder till så kallad "rotrot" och dödar din växt genom att döda rötter.

 2. Vattna för lite
  Detta säger sig självt. Om du inte odlar växter anpassade till ökenklimatet, måste du vattna din växt jämnt och regelbundet.

 3. Brist på näringsämnen
  Även om du växer i mark måste du förr eller senare lägga till näringsämnen i jorden - antingen flytande näringsämnen eller ge din växt ny jord. Det finns minst 17 element som är väsentliga för växter, inte syre, koldioxid och vatten.

 4. Ljusbrist
  Eftersom växtens energikälla är ljus, måste de ha dagsljus eller konstgjort ljus för att leva. Att ha en växt i ett mörkt rum för länge rekommenderas inte.

 5. Bugs
  Den här är tuffare. Tappar, bladlöss eller spindelkvalster är exempel på buggar som äter på löv och kan vara riktigt svåra att bli av med när de har etablerat sig på din växt. Att växa inomhus, det är dock osannolikt att du kommer att få en angrepp. Var försiktig när du köper växter, eftersom många av dem är angripna.

Med hjälp av ett botanium behöver du aldrig undra hur mycket eller när du ska vattna din anläggning - och den kan inte övervattnas. Näringsämnen ingår också i satsen med tydliga anvisningar för hur mycket du behöver lägga till för att få en optimal växttillväxt.


Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras