Jordfritt trädgårdsskötsel 🌱

Jordfritt trädgårdsskötsel 🌱

Hydroponik är helt enkelt odling utan jord. Rötterna behöver vatten, näring och syre, som alla kan ges på ett mer effektivt sätt än i jord. Botaniums porösa odlingsmedium absorberar mycket vatten men ger samtidigt en syrerik miljö för rötterna.

Fördelen av detta är inte bara snabbare tillväxt, utan är också ett enklare sätt att odla på. Hur mycket näringsämnen du behöver lägga till beror på de växter du odlar.

Det fantastiska med hydroponics är att du aldrig kan övervattna de växter du odlar. Därför behöver du inte ta hänsyn till saker som att låta jorden torka ut innan du vattnar igen (och inte väntar för länge så att dina växter kommer att bli).

Allt du behöver göra är att fylla behållaren när du ser att vattennivån blir låg. Vattnet varar flera veckor (beroende på växten, ljus och värme).

Snabbguide - Hur det fungerar


Inbyggd vattentank
En inbyggd vattentank ser till att vattnet räcker i flera veckor, så du kan åka hemifrån och komma tillbaka till en frisk planta.


Mer produktiva växter
Det hydroponiska odlingsmediumet gör det möjligt för växten att växa snabbare, så du kan skörda tidigare och oftare, vare sig det är basilika eller chili.


Automatisk vattning
Botanium vattnar var tredje timme, och eftersom odlingsmediumet alltid har optimala nivåer av vatten och luft så kan inte växten bli överbevattnad. Fyll bara vattentanken när nivån blir låg, och du kan lämna den ifred.

BOTANIUM VS. JORD
Varför inte bara växa i en burk med lite jord?

Botanium Jord
+ Inga jordburna skadedjur - Kan innehålla skadedjur, som svampnaglar
+ Sterilt odlingsmedium - Behöver vattna när det är torrt, men inte för torrt
+ Automatisk vattning - Kräver (hjälpsamma) grannar när du reser
+ Snabbare tillväxt - Långsammare tillväxt
+ Ingen röra - Smutsigt och smutsigt
+ Tydlig vattennivåindikering - Det är lätt att glömma vattning
+ Kan inte övervattnas - Övervattning är vanligt
+ Effektiv vattenanvändning - De flesta vatten förångas
+ Kan innehålla fler vitaminer - Resultaten beror på markens kvalitet
Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras