Möt teamet - Rasmus Tretow

Möt teamet - Rasmus Tretow

Låt oss träffa vårt team! Först ut är Rasmus, en 34-årig kille född och uppvuxen i Stockholm, Sverige. Som en av grundarna av Botanium gör han lite av allt - från kundsupport till att hantera designen av produkten och genomföra anläggningsexperiment på kontoret. Botanium föddes ur kärleken för att odla växter och skapa användbara produkter. Innan Botanium arbetade han med industridesign, både som konsult och hos ett designföretag. Låt oss lära känna honom lite bättre.

Hur spenderar du din fritid?
Jag är också en växtnörd på min fritid. Jag älskar att odla chilipeppar hydroponiskt, men jag gillar också att spela squash och spendera tid i naturen. Jag är väldigt intresserad av meditation, buddhism och mindfulness. Med detta sagt är kaffe min religion.

Kan du berätta något som många inte vet om dig?
Jag tycker om att åka till enstaka skogsraser.

Vad motiverar och inspirerar dig i ditt jobb?
Det som verkligen uppmuntrar mig att arbeta på Botanium är kombinationen av design och växter, två saker jag brinner för. Att motivera mig att bygga ett framgångsrikt varumärke och skapa produkter som förhoppningsvis har en inverkan och göra människor mer intresserade av att växa.

Hur tror du att Botanium kan göra skillnad i världen?
Mitt hopp är att Botanium kan göra fler människor till odlare och därigenom koppla oss mer till naturen. Växter påverkar människor är så många positiva sätt och vi behöver fler av dem i våra hem - speciellt om vi inte har tillgång till naturen. Det borde vara lätt att odla din egen mat så att du vet att den är färsk och fri från föroreningar.

Vad tycker du om ditt jobb?
Att komma med nya idéer, arbeta med designrelaterade problem, skapa nya produkter och att höra från kunder som tycker om våra produkter och stöder oss.

Vad värdesätter du i en ledare?
Jag tycker att en bra ledare ska ha integritet och en tydlig vision, men ändå vara empatisk och respektfull.

Låt oss avsluta med några snabba och roliga frågor.

Om du kunde vara någon annan för en dag, vem skulle det vara?
Min katt verkar ha ett ganska bra liv!

Vilka tre saker skulle du ta till en ödeön?
Jag är frestad att säga Botanium och en solcellsladdare, men jag antar att det här är en tropisk ö med massor av vilda chilipeppar som växer. Låt oss gå med en hängmatta, soldrivna högtalare och en flaska whisky.

Vad är ditt motto i livet?
"Din tid är begränsad, så slösa inte bort den med att leva någon annans liv. Låt dig inte fångas av dogm - som lever med resultatet av andras tänkande. Låt inte ljudet från andras åsikter dränka din egen inre och viktigast av allt, ha modet att följa ditt hjärta och din intuition. De vet på något sätt redan vad du verkligen vill bli. ” - Steve Jobs

Tack, Rasmus!


Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras