Hur du underhåller din örtträdgård

Hur du underhåller din örtträdgård

Odling av örter är ett utmärkt sätt att ta med färska örter till ditt kök för lite eller inga pengar, men det finns några saker du måste tänka på för att få dina örtväxter att producera de bästa smakade bladen. En av sakerna att tänka på är att du måste klippa av de blommande topparna så snart du ser dem.

Det som får en ört att växa snabbt och snyggt är att beskära. Naturligtvis betyder beskärning av en ört att du faktiskt skördar de stora smakade bladen och stjälkarna. Om du inte beskär växer växten längre på bara några få stjälkar och bladen åldras, torkar och faller av. Detta resulterar i långa stjälkar utan blad.

Basilika, oregano, sallad och koriander / koriander är örter som blir bittera när de blommar. Så snart blomman visas, använd en sax för att klippa av dem. Koriander / koriander har en tendens att sluta växa när det börjar blomma, i dessa fall är det bättre att odla en ny växt.

Du låter också örtplanten starta och avsluta sin livscykel. Genom att skörda regelbundet håller du örten i dess tillväxtstadium så länge som möjligt. Detta främjar stam och blad, håller blommor från att bildas och håller örtproduktionen under en längre tid. Dina örtplantor ser bättre ut och är friskare om du beskärs tillbaka på ett vanligt schema.

Koriander- eller korianderblomning (hur det inte anges att se ut)

Om du kommer ihåg att skära av blommorna från dina örtplantor, kan du förlänga det skördsfönster du har för dessa växter kraftigt. Att klippa av blommande toppar kommer inte att skada din örtväxt och hjälper till att hålla ditt kök fylld med färska örter.

Grattis växande!


Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras